چگونه از تنهایی لذت ببریم |‌ در مدح و ستایش سکوت و خلوت

چگونه از تنهایی لذت ببریم

چگونه از تنهایی لذت ببریم نوشته سارا میتلند از آن دست کتاب‌هایی است که نمی‌شود در ملاء عام خواند. یا مثلا اگر مادرت آن‌را در دست‌ات ببیند، فکر می‌کند که بچه‌اش افسردگی گرفته و باید کاری برایش بکند. اصلا همین مساله و شکل مواجه‌ی مردم با مقوله‌ی «تنهایی» است که نویسنده را، تارک دنیایی که تصمیم گرفته در ده‌کوره‌ای دورافتاده در اسکاتلند زندگی کند، به فکر نوشتن این کتاب انداخته.

نظیر باقی کتاب‌های «مدرسه زندگی» نسبت به این کتاب هم بدگمان بودم. هرچه کتاب‌های آلن دوباتن را دوست دارم و بر خلاف نظر بسیاری، در آن‌ها عمق دیدم، سری کتاب‌های مدرسه زندگی (وابسته و زیر نظر آلن دوباتن) همیشه به نظرم سطحی آمدند. حداقل یکی-دو تایی که پیش‌تر تورق کردم. این‌یکی اما متفاوت بود.


چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

برای دومین باهم‌خوانی کتاب چگونه از تنهایی لذت ببریم را انتخاب کردم. خوش‌خوان و کوتاه است، مساله‌ی واضح و توامان مهمی را طرح می‌کند و در دل‌اش، راه‌کارهایی همه‌فهم و به‌درد بخور دارد. حالا، اصلا مساله چیست؟

میل به تنهایی مذموم است، حداقل از نظر بسیاری از ما. برای فرار از آن دست به هر کاری می‌زنیم و به و هر شکلی از «در جمع و یا با دیگری بودن» تن می‌دهیم. سارا میتلند از این شکل «مواجهه» با تنهایی عاصی شده و دست به نوشتن این کتاب زده. پیش از آن البته کتابی در مدح «سکوت» نوشته و بعد، به رابطه‌ی تنگاتنگ سکوت و تنهایی پی برده.

کتاب را می‌شود به دو بخش تقسیم کرد: داد و دعوای نویسنده و سپس، پیشنهادهای او

بخش نخست، همان تکه‌ی عصیان سارا میتلند است و سعی می‌کند بگوید که چرا تنهایی بد نیست و از دست آدم‌هایی که تنهایی را نکوهش می‌کند عصبانی است. بخش دوم ، چند پیشنهاد برای تجربه‌ی بهتر از تنهایی ارائه می‌کند. پیشنهادهایی ساده، ارزان و قابل انجام. در هر جایی و به هر مقداری که بخواهید.

خواندنش دو حسن بزرگ دارد: اول آن‌که نگاه‌مان به تنهایی تغییر می‌کند و احتمال دارد که حتی بیشتر دوست‌اش بداریم و مشتاقانه به سمت‌اش برویم. دوم هم آن‌که، موجبی می‌شود که به زندگی در سکون و سکوت با دیده‌ی بازتری بنگریم.


درباره‌ی نویسنده

سارا میتلند
سارا میتلند

سارا میتلند هفتاد ساله، نویسنده‌ی چندان مشهوری نیست از او به فارسی همین تک‌کتاب ترجمه شده. چندتایی کتاب نوشته و بیشتر از آن داستان کوتاه منتشر کرده. در دانشگاه، نویسندگی خلاق تدریس می‌کند و عمده‌ی شهرت‌اش را مدیون همین کتاب (و به زعم من، بیشتر، مجموعه مدرسه زندگی) است. اگر دوست داشتید، سری به ویکی‌پدیای نویسنده بزنید و نام‌اش را جست‌وجو کنید تا بیشتر بشناسیدش.


باهم‌خوانی دوم از هفته‌ی دوم اردیبهشت ۱۴۰۱ آغاز می‌شود و تا پایان ماه ادامه می‌یابد. در این مدت می‌توانید به گروه تلگرامی‌اش بپیوندید و در جریان گفت‌وگوهای حول کتاب قرار بگیرید.

Total
0
Shares
۱ بازخورد
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

نوشته‌های مرتبط
Total
0
Share