خوب بالاخره توی این هفته، ما اسباب کشی کردیم و شرکت دو طبقه جابجا شد. البته این جابجایی قراربود دو هفته پیش صورت بگیرده که مالکِ جدید یه سری مشکل برامون ایجاد کرد که نهایتا به دیروز موکول شد و بالاخره چند ساعت قبل به طور کامل مستقر شدیم. اسباب کشی اگر برای محل زندگی باشه، مشکلات کمتری ایجاد می کنه و وقت کمتری میگیره. ولی داستان درباره ی محل کار کاملا متفاوته و واقعا انرژی بیشتری می طبیه. این اسباب کشی، دومین اسباب کشی کاری من و اولین اسباب کشی شرکت بود. اینها، تجربیات و مشاهداتِ دو هفتهی اخیر من هست از مقولهی اسبابکشی
1- پیدا کردن محل جدید
اگر برای جابجایی خونه، فقط باید به بودجه و حدودِ محلِ مورد نظر توجه کرد، برای جابجایی یه شرکت یا مغازه خیلی عوامل دیگه رو هم باید در نظر گرفت. اول اینکه شما نمیتونید خیلی از محل قبلیتون دور بشید. معمولا مشتریهای اصلی و همکارهای شما به محل شما عادت کردند و نمیتونید یک دفعه از شرق به غرب برید. این مساله میتونه باعث از دست دادن بازار محلی یا حتی همکارهاتون بشه. مسالهی بعدی، امکانات خود دفتر هست . مثلا مهمترین چیز برای ما اینبود که محل جدید هم بتونیم ADSL داشته باشیم، و حداقل سه خط تلفن و پارکینگ هم در اولویت های بعدی بود. متراژ و ظاهر خود دفتر هم مهم بود. حالا در نظر بگیرید که پیدا کردن موقعیتِ اینچنینی با توجه به محدودیت های مالیای که دارید چقدر میتونه سخت باشه !
۲- مسائل حقوقی
این مورد سخت ترین، وقتگیر ترین و به نظر من احمقانه ترین مرحلهای هست که باید طی کنید. وقتی که میخوایم ملک قبلی رو تحویل بدید، موظفید که مجموعهای از تسویه حسابها رو به مالک تقدیم کنید. از مفاصا حساب مالیاتی گرفته یا تسویه بیمه و دارایی و مجتمع و قبوض و… البته اگر شرکت ثبتی و البته یه مالک منطقی و آشنا به قوانین داشته باشید، میتونید اکثر اینها رو با یه تغییر آدرس شرکت حل بکنید. ولی خود همون تغییر آدرس هم حداقل دو روز شما رو از کار و زندگی خواهد انداخت ( و یا حدود صد هزارتومن هزینه بهتون تحمیل خواهد کرد!) جدای از هزینه و زمان، پروسههای مسخرهی اداریای هست که باید طی کنید که رسما حکم شکنجه رو دارن.
۳- کانال های ارتباطی
حتی برای ما که قالب ارتباطاتمون، چه با مشتری ها و چه با شرکای تجاری آنلاین هست، تغییر آدرس و تلفن ها اصلا خوشایند نیست. خصوصا تو بخش های نیمه خصوصی و دولتی که اصولا اعتقادی به وب و ایمیل ندارند و شما موظفید تغییرات شرکتتون رو به شیوههای سنتی مثل نامه و فکس اطلاع رسانی کنید. همین مساله باعث میشه که یک سری از ارتباط هاتون با مشکل روبرو بشه و خود این مساله روی فروش و کارتون تاثیر مستقیم میگذاره.
همین مساله من رو به صرافت این انداخته که از خطوط ثابت مخابراتی استفاده کنم ( لطفا اگر کسی اطلاعی از هزینه و نحوه دریافتش داره به من بگه، توی وب چیزی عایدم نشد! )
۴- هزینههای تحمیلی
جدای هزینههایی که خودِ جابجایی مثل کارگر و نظافت و غیره، شما حداقل دو روز رو نمیتونید کار بکنید و این یعنی هزینهی مستقیم.همینطور در نظر بگیرید که عملا کل ست اداریتون دیگه کارایی نداره و باید یا دوربریزید یا مثل ما به بازیافت بسپارید !
۵- مسائل جانبی
نوینافزار، دو سال پیش توی دفتر قبلی قدم علم کرد. تو این مدت، کلی اتفاق خوب و بد وکلی تجربهی تلخ و شیرین رو اونجا تجربه کردیم. از اولین موفقیت های کوچیک گرفته تا شکست های عمیق. از مصاحبت با آدمهایی که دیگه پیش ما نیستند تا شروع همکاری با دوستانی که هنوز دوستیم. مجموع اینها، از واحد ۷۰۴ برج گلدیس برای من یه خاطرهی فراموش نشدنی آفرید و حالا باید فراموشش کنم و به واحد ۹۰۱ دل ببندم!
در مجموع؛ اسباب کشی تا زمانیکه انتقال به ملک خود آدم نباشه، کار بسیار اعصاب خورد کن و عذاب آوریه. ایشالله همهی مستاجرها، صاحب خونه و صاحب دفتر بشن و ما هم سال بعد بریم تو دفتر خودمون : )
خسته نباشی 🙂 ایشالا جای جدید محل راهاندازی گوگل بعدیه 🙂
در کنار شما، چرا که نه !
اشکال نداره خاطره میشه (الکی)
بیشتر از خاطره، تجربه میشه
تو همون برجی میلاد جان؟
فکر میکردم جای دیگهای رو انتخاب کنی!
سلام
انشالله کمی رفتار دانش محور و مدیریت صحیح تو همه امور ما دخیل بشه تا این مشکلات کمتر بشوند.
امّا خط ثابت تلفن، باید به منطقه مخابراتی رجوع کنی، از منطقه به منطقه که نه! از پست کنترلی به پست کنترلی مخابرات امکانش تغییر میکنه!! خوب مخابرات ماست دیگه 🙁 «بلوار مریم فرمانیه امکانش نیست اما خیابان یاسمن چسبیده به اون امکانش هست هر دو یه منطقه مخابرات هم هستند!!!»
اگر امکان انتقال روی خطوط mplS یا point-to-point برات مهیا باشه، خودشون فرم مربوطه رو میدند و تقریبا از دو ساعت تا سه روز کامل کاری ممکنه زمان ببره بسته به منطقه مخابرات و ترافیک خطوطش «مثل منطقه فرمانیه و پاسداران که کمتر از نصف روز حل میشه یا شهید کلانتری که دو روز کش میاد»
یه هزینه آبونمان ماهانه تو ماه های فرد گردنت می افته و یه هزینه راه اندازی «که بعضی منطقه ها مثل حکمت شعار این رو نمیگیرند، یا منطقه آیت هفت حوض که یه هزینه بازدید اضافه میگیرند!!»
انشالله ملک شخصی و شرکت پر بازده تر
موفق باشی