الکامپ، مهمترین رویداد کشور تو حوزهی آیتی هست . هرچقدر هم که بهش عیب و ایراد وارد باشه و از معایبش بنالیم، باید بپذیریم که گزینهی دیگهای در دسترس نیست و باید ازش استفاده کنیم . از امروز ( جمعه ) دور هفدهم این نمایشگاه در حال برگزاری هست و تا روز دوشنبه هم ادامه داره . امروز صبح همراه با یکی از همکارهام رفتیم نمایشگاه و چهارساعت تمام وجب به وجب، غرفه به غرفه گشتیم . ادامهی این مطلب، برداشت شخصِ من هست از الکامپ هفدهم
پیش از آغاز
من از نحوه برگزاری و ثبت نام نمایشگاه تو سالهای قبل خبر ندارم، اما واقعا فکر نمیکنم هیچ سالی به اندازهی امسال بیسامان و بیبرنامه بوده باشه . الکامپ امسال، نه یه سایت رسمی داره و نه به طور رسمی و از یه کانال شناخته شده، شرکتِ کارگزارش معرفی شد . کاری به تعرفه های بالا و غیر منطقی غرفه ها هم ندارم که واقعا امکانِ حضور برای خیلی از شرکت ها رو همین مساله گرفت .
۱) ورودی نمایشگاه، مثل همهی نمایشگاههای دیگه تو ایران یک نمایشگاه مستقل و البته خیلی پرطرفدار در حال برگزاری بود : کارناوال دستفروشها ! از این جمعه بازار که گذشتیم، بالاخره به ورودی نمایشگاه هدف رسیدیم که باید ورودی رو پرداخت می کردیم . هزینه ۱۰۰۰ تومن هست که اگر کارت دانشجویی یا کارت منزلت داشته باشید، از پرداخت معاف میشید . بعد از پرداخت هزینه، نوبت به ثبتنام میشه . با توجه به تجربهی اسپم اساماسی و ایمیلیای که از نمایشگاههای ایران داشتم، ترجیح دادم با هویتی غیر واقعی کارت ورود رو تکمیل کنم
۲) اولین مشکل! روی سردر هیچکدوم از سالنها، شمارهی اون درج نشده بود و این کار رو برای پیدا کردن سالن مورد نظر خیلی سخت میکرد . مجبور بودیم حتما تا دم در سالن بریم و از تابلوی راهنمای غرفهها شماره سالن رو بخونیم .
۳) بخشهای اصلی نمایشگاه که الان خاطرم هست اینها بودن : نرمافزار، تجهیزات رادیویی، دولت الکترونیک، شبکه، امنیت، رسانه مجازی و تجارت الکترونیک . از قرار معلوم تلاش زیادی شده بود که سالها با توجه به موضوعشون کنار هم چیده بشن . این کار مشخصا صحیح هست و منطقی، اما مشکل اینجا بود که شرکتهای “تولید کننده” نرم افزار تو ایران پراکندگی زیادی دارن . لذا غرفه مگفا درست روبروی غرفهی “مورچه” که کالکشن نرمافزار “تولید” میکنند واقع شده بود …
۴) بیشتر وقت رو تو سالنهای تجارت الکترونیک، نرمافزار و آموزش الکترونیک گذروندیم . دو تا موضوع خیلی بهش پرداخته شده بود . یکی پرتال و یکی هم CRM یا سامانه ارتباط با مشتری . الان که کاتالوگهای مربوط به پرتال ها و CMS های وطنی رو بررسی میکردم، کمترین تفاوتی بینشون ندیدم و تقریبا همگی رو با سرفصلهای یکسان جمع کردند. درباره CRM ها هم که واقعا نمیشه حرف زیادی دربارشون زد . خلاصه بگم که شرکت های ایرانی تولیدکنندهی CRM دچار یک سوء تفاهم بزرگ در خصوص این سبک از رابط نرمافزاری شدند …
۵) یکی از شرکتهای داخلی خیلی بزرگ لوگو و اسم مایکروسافت رو بالای غرفش کار کرده بود و زیرش اپراتورشون داشت CRM خودشون رو معرفی میکرد . پرسیدم که آیا شما نرمافزار مایکروسافت رو توسعه دادید یانه که پاسخ دادن خیر، “مایکروسافت سیآرام” مشکلات زیادی داشت و به درد کاربر ایرانی نمی خورد و ما با آنالیز و بازشناسی دقیق نیازهای مشتری، خودمون اومدیم از نو نرمافزارمون رو ساختیم . دیگه دیدم پرسیدن این سوالات که “پس چرا لوگوی مایکروسافت رو زدید اون بالا” یا اینکه “آیا روح استیو بالمر از این کار شما خبرداره یا نه” خیلی عاقلانه نیست …
۶) نمایشگاه امسال، نمایشگاه “راهکارها” بود . شما اگر هر واژه تخصصی توی این حوزه رو با کلمه ” solution ” ترکیب کنی، یه غرفه با اون نام جدید پیدا خواهی کرد … از راهکارهای سخت افزاری و امنیتی گرفته تا مشتری مداری و رشد کسب وکار و… انشالله که همگی این شرکتهای عزیز با حجمِ مسئولیت “ارائه راهکار” آشنا باشند و به اقتضاعاتش واقف …
۷) یکی از شرکتها روی استند پشت غرفه درشت نوشته بود “وفادارسازی مشتری” بدون یک کلمه پس یا پیش . برام جالب شد که بدونم این جمله جزء مثلا منشور اخلاقیشون هست یا “راهکاری” برای نیل به این مهم دارند. صحبت کردیم و جواب درستی نگرفتم . درواقع یک مشت صحبت پراکنده که آخرش به ایمیل مارکتینگ ختم شد !
۸ ) مشکل دوم : رستوران یا فست فود تو الکامپ امسال کیمیا شده بود . کلا یه فست فود و یه رستوران دایر بود که جلوی هرکدومشون یه صف خیلی دراز از مردم گشنه وجود داشت . همین کلی مشکل ساز شد و ما رو به ساندویچیِ دمِ در نمایشگاه متوسل کرد..
۹) جیرینگِ همراه اول هم تبلیغات زیادی داشت و چند جای نمایشگاه غرفه گرفته بود . با اینکه ایدهی جالبی هست، اما به شخصه توفیقی براش متصور نیستم و بعید میدونم بتونه همهگیر بشه . ضمن اینکه ایرانسل هم پروژهی مشابهی رو معرفی کرده که باید دید تقابل این دو اپراتور تلفن همراه تو حوزههای مالی به چه شکل خواهد بود . به نظر من ورود اپراتور سوم، ایرانسل و همراه اول رو به تلاش برای ورود به بازارهای جدید واداشته …
۱۰) اما نکتهی جالب و امیدوار کنندهی الکامپ امسال، دو سه غرفه ای بود که فناوری ابری رو معرفی و ارائه می کردند که ایرانسل هم یکی از اونها بود . هرچند در مقایسه با جیتکس که یه سالن مستقل برای این حوزه داشت، رقم بالایی نیست. اما من خوشبین و امیدوارم به این حوزه و یقین دارم که به زودی سطح بیشتری از شرکت ها توی این حوزه معرفی میشن …
در مجموعه الکامپ خوبی نبود، حتی در مقایسه با سال قبل . اما امیدوارم که این روند که هرسال میگیم”پارسال بهتر بود” قطع بشه و شاهد نمایشگاههایی با پتانسیل های بیشتر باشیم .
با این تفاصیل فک کنم وقت گذاشتن برای بازدید نمایشگاه عملا وقت تلف کردن باشه!
والا نه به اون شدت، کلا رفتنش بهتر از نرفتنشه ..