به بهانه‌ی تغییرات گوگل

همونطور ه حتما می‌دونید، گوگل طی چندروز آینده تغییرات گسترده‌ای رو توی سرویس های اجتماعی خودش ( گوگل پلاس، گوگل ریدر و گوگل باز ) اعمال می کنه . شدیدترین این تغییرات، حذف گوگل باز هست که به شخصه از این اتفاق خیلی ناراحتم . چون عادت کرده بودم هم‌خوان شده های بخشی از دوستانم رو اونجا دنبال کنم . اما تغییر اصلی، مربوط به ادغام یا به عبارت بهتر، همسو شدن گودر و گوگل پلاس هست که بدجوری صدای ایرانی‌ها رو درآورده ! علتش هم تقریبا برای همه روشنه : استفاده‌ای که ما از گوگل ریدر می‌کنیم، با استفاده متعارف اون قدری متفاوته ..

دوستان زیادی این موضوع رو پوشش دادن و من قصد ندارم تکرار مکررات کنم، هدف، یه تحلیل کوچولو روی این موضوع هست :

۱- تعریف شبکه‌ی اجتماعی از دیدگاه گوگلی
گوگل پلاس، چهارمین تجربه‌ی اجتماعی سازی گوگل هست ( فرند کانتکت، باز، ریدر و ویو)  . گوگل ویوِ مرحوم، ناکام ترین اونها بود که اتفاقا من خیلی دوستش داشتم و یادم هست که بحث های خیلی خوبی اونجا میشد . با یه نگاه سرسری میشه سریع نتیجه گیری کرد که گوگل تا بحال ( و حتی روی گوگل پلاس ) ارادت چندانی به شبکه اجتماعی “رابطه محور” نداشته و تمام تلاشش رو برای ساخت یک شبکه “محتوا محور” که من دوست دارم بهش بگم ” دانش محور” به کار گرفته. به عبارتی توی شبکه های گوگل، شما کمتر پیش میاد که کاربرهای دیگه رو برمبنای شخصیت خودشون دنبال کنید و این، محتوا و مطالبِ شیر شده توسط کاربرها هست که کیفیت و سطح کاربر رو مشخص میکنه .
به نظرم حدِ اعلای این ویژگی الان توی گودر وجود داره . اما نه برای کاربرها، که برای فیدها . البته گوگل از خیلی وقت پیش امکان فالو کردن سایر کاربرها رو هم اضافه کرد . اما مشخصا مشکلات زیادی در تقابل با فیدها داشتند .
این نکته رو تنها با این هدف ذکر کردم که بگم اگر قراره گودر با گوپس (!) ادغام بشن، یقینا به معنای نابودی گودر نیست . احساس می کنم گوگل در تلاشه که کاربرها و شیرآیتم های اونها رو هم به اندازه فیدها مطرح کنه و به قولی طرحی نو در شکل روابطِ آنلاینِ محتوا محور، دربیاندازه..

۲- مدیریت روی سرویس‌های موازی و بهینه‌سازی آنها
به نظرم گوگل باز، یکی از ضعیف ترین سرویس های گوگل از نظر سازوکار اجرایی بود . با اینکه تمام قدرت خودش رو وامدار جیمیل بود ( قرابت به جیمیل )، اما قالبِ محتوای خودش رو از گودر تامین می‌کرد . بدون اینکه این تعامل در داده مدیریت و شکلی مشخص داشته باشه .
همیشه از این شاکی بودن که چرا وقتی آیتم‌هایی رو توی باز میخونم، از لیست دوستانم روی گودر حذف نمی‌شه و بالعکس .
باز به بیان ساده تر : گوگل باز، همون گوگل ریدر بود  (مکمل) که بجای اینکه فیدها سالاری کنن، شیرآیتم ها حکمفرما بودن . اما گوگل نتونست تعادل رو بخوبی برقرار کنه .
باز تصورم اینکه گوگل سعی داره با ادغام این سه سرویس باهم، همه این ویژگیها‌ رو در محیطی واحد و در کنار هم جمع کنه .

+ باز تاکید دارم که شکل کاربری ایرانیها با شکلِ تعریف شده برای این سرویس‌ها به هزار و یک دلیل متفاوت هسا . پس بپذیرید که گوگل حق داره مخاطب عام رو تو طرح های توسعش در نظر بگیریه.

۳- افزایش امکانات و خدمات
اما اگر موضوع فقط به همین موارد ختم میشد، یقینا گوگل اینطور خطری نمی‌کرد . تردید ندارم که گوگل برنامه هایی برای غافلگیری ما داره . همین بخش اشتراک‌گذاری شرطی ( به یک حلقه‌ی خاص) به اندازه کافی ارزنده هستند که بشه به تغییرات کارآمدِ بیشتری امیدوار بود .
امیدوارم ( و تقریبا یقین دارم ) همیتِ گوگل روی تسهیل سرویس های فعلی باشه و نخواد محصولات آزمایشی خودش مثل همون ویو رو به زور به خورد ما بده !

روی دیگر سکه
دیروز ، صفحه‌ی مدیر اجرایی گوگل‌ریدر روی گوپس رو دیدم و از فحاشی و برخوردهای غیر منطقی [برخی] از ایرانی‌ها تاسف خوردم . خودِ گوگل توی متن وبلاگش صراحتا اعلام کرده که بخش های فعلی مثل فیدهای مشترک شده و… قرار نیست حذف بشن و فقط قراره که اینترفیس و رابط کاربری با بقیه سرویس ها همسان بشه . اقدامی که روی جیمیل هم اتفاق افتاد و البته استفاده از اون ( حداقل فعلا ) به اختیار کاربر گذاشته شد . اما برخی گویا اصلا اصل مطلب رو متوجه نشدند و فکر می‌کنند قراره به کلی با گودرِ عزیزشون خداحافظی کنند !

واقعا این سبک برخوردها، چه هدف یا نتیجه ای می‌تونه داشته باشه؟ حداقل امیدم اینه که روزی اگر قراره دادی بزنیم یا اعلام نظری بکنیم، کمی درباره موضوع تحقیق کنیم و چیستی و چراییش رو بشناسیم .

ما

Total
0
Shares
۳ بازخورد
  1. به نظر من قسمت ناراحت کننده اش، محیط نه چندان جالب پلاسه و همچنین تحمیل شدنش به یوزر ها… البته این نظر کسیه که زیاد از امکانات سوشیال نت ورکی ریدر استفاده نمی کنه بنابر این حذف اونا ناراحتش نمی کنه.
    با این حال چیزی که واضحه اینه که وقتی تعداد کاربران هر محصول رشد تصاعدی داشته باشن، محصول مذکور پیشرفت های چشمگیری خواهد داشت….
    و من هم به این تغییرات امیدوارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

نوشته‌های مرتبط
Total
0
Share